MFJ ukončuje produkciu po desaťročiach služby rádioamatérskej komunite

V e-maile ktorý hlboko zarezonoval vo svete rádioamatérov, Martin F. Jue, zakladateľ ikonickej MFJ Enterprises, oznámil zastavenie výroby pre MFJ a jej sesterské spoločnosti vrátane známych značiek ako Ameritron, Hygain, Cushcraft, Mirage a Vectronics. Prevádzka v Starkville v Mississippi oficiálne zastaví výrobu 17. mája 2024.

Spoločnosť MFJ Enterprises, založená pred viac ako 52 rokmi, bola pilierom na trhu príslušenstva pre rádioamatérov a v priebehu rokov expandovala akvizíciou niekoľkých ďalších významných značiek. Tento rast urobil z MFJ meno v rádioamatérskej komunite na celom svete. Dopad pandémie Covid bol však hlboko pociťovaný, pričom Jue poznamenal, že to bol „najtvrdší zásah, aký sme kedy mali“ a z ktorého sa spoločnosť nikdy úplne nespamätala.

Rozhodnutie prichádza vo chvíli, keď Jue oslávi tento rok 80 rokov a rozhodol sa uprednostniť čas so svojou rodinou po tom, čo celý život zasvätil rastu a úspechu MFJ. 

Zatiaľ čo správa o zastavení produkcie je pre mnohých v rádioamatérskej komunite sklamaním, MFJ svoje brány úplne nezatvára. Jue ubezpečuje zákazníkov a predajcov, že produkty MFJ sa budú predávať aj po májovom termíne a to vďaka značným existujúcim zásobám. Okrem toho si spoločnosť zachová svoj záväzok poskytovať služby zákazníkom v dohľadnej budúcnosti ponúkaním záručných aj pozáručných služieb.

Odkaz MFJ a jej pridružených značiek je nepopierateľný. Po desaťročia tieto spoločnosti poskytovali nielen nástroje a príslušenstvo, ktoré poháňali rádioamatérstvo, ale tiež podporovali zmysel pre komunitu a inovácie. Jueova záverečná poznámka: „Všetci ste veľmi vážení“ odzrkadľuje hlboký vzájomný rešpekt a vďačnosť medzi MFJ a jej komunitou používateľov – sentiment, ktorý určite pretrvá aj po skončení prevádzky jej výrobnej linky.

Email odoslaný 25.4.2024, Martin F. Jue, K5FLU

https://mailchi.mp/62e24f2ccc99/a-heavy-sad-heart